Hypotheek zonder advies

Door het provisieverbod zijn de kosten van hypotheekadvies inzichtelijk geworden voor consumenten. Waar eerder het hypotheekadvies in het totale kostenplaatje was opgenomen, betaalt de consument dit nu zelf. Dat lijkt misschien duur, maar goed hypotheekadvies betaalt zichzelf altijd terug!

Hypotheekaanbieders zonder advies

Er zijn partijen die hypotheken zonder advies aanbieden. Om een hypotheek af te kunnen sluiten bij deze partijen moet wel eerst (online) aangetoond worden dat er voldoende kennis aanwezig is om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

De volgende aanbieders bieden hypotheken aan zonder advies:

Volgens een woordvoerder van de ABN-Amro is slechts 1 à 2 procent van de hypotheken zonder advies afgesloten.

Hypotheek zonder advies niet gratis!

Helaas is zelfs een hypotheek zonder advies niet helemaal gratis. ABN-Amro rekent bijvoorbeeld nog steeds 850 euro aan afsluitkosten. Bij MoneYou en Bank of Schotland wordt 300 euro aan afsluitkosten gerekend voor een hypotheek zonder advies. Wij kunnen niet in uw portemonnee kijken, maar u moet zich afvragen of u wel wilt betalen voor een hypotheek zonder advies. Als u iets meer investeert, weet u zeker dat alle mogelijkheden de revue passeren. Dit kan u uiteindelijk een hoop geld schelen.

AFM over hypotheek zonder advies

De Authoriteit Financiële Markten (AFM) stelt zich terughoudend op tegenover hypotheken zonder advies (execution only) en meldt hierover dat naarmate een financieel product complexer is, het voor minder consumenten geschikt is zonder advies te kopen. De gevolgen van deze keuzes zijn moeilijk door de consument te overzien. Om goed in te kunnen schatten of het verstandig is om zonder advies een complex financieel product af te sluiten, is een kennis- en ervaringstoets ontwikkeld.

Op het blog van Geldlenentotaal, http://www.geldlenentotaal.nl/ staan veel artikelen over hypotheken (met en zonder advies) en over geld lenen. Hier is vaak nuttige informatie te vinden.